Reflexinfo

HEM >> REFLEXINFO

REFLEXINFORMATION

VARFÖR ANVÄNDA REFLEX?


Utan reflexer är du svår att upptäcka, både i stan och på landsbygd. Reflexerna gör nytta året runt, inte bara på vintern. Det finns mörka timmar varje dygn året runt i stora delar av Sverige. Även i varma länder, dit vi reser, behövs reflex för din synlighet.


De flesta olyckor med gående trafikanter som blir påkörda inträffar i mörker. Utan reflex syns du först på ca 25 meters håll. Det är en kort bromssträcka för en bilist. Med reflex syns du på cirka 125 meters håll i mörker från en bil med halvljuset på.


Många vuxna sätter gärna på reflexer på sina barn men glömmer att förse sig själva. Reflexer fyller samma viktiga funktion på vuxna. Fler vuxna än barn är ute när det är mörkt och många vuxna bär även svarta eller mörka ytterkläder.  Ofta tror de som går längst med eller korsar en upplyst väg,  att de syns. Gatubelysningen gör att du själv ser, men det innebär inte att du syns för bilister. De flesta olyckorna med gående sker i stadstrafik.


ÄR REFLEX EN FÄRSKVARA?


En reflex blir inte dålig av ålder. Men om den är repig och sliten bör den bytas ut eftersom förmågan att reflektera försämras av smuts, repor och annat slitage. En smutsig reflex bör tvättas. Våra reflexmössor och reflexvästar tål att tvättas 50 gånger utan att reflexen påverkas. Går det hål på reflexen eller om den skadas på annat sätt bör du slänga reflexen och ersätta den med en ny.

HUR SKA JAG ANVÄNDA REFLEXER?


För att synas ordentligt bör du bära två godkända reflexer på ett sätt så du syns från alla håll. Benreflexer eller sk. slapwrap reflexer viras runt ben, arm eller föremål och är då synliga runt om åt alla håll. En reflexväst kan kompletteras med en slapwrap reflex runt vristen och en reflexmössa kan du kombinera med en hängande reflex. Använd alltid reflex när du promenerar, joggar, cyklar, rider, kör motorcykel eller skateboard.


Visste du att reflexer gör att du syns bättre även på sommaren?

Tänk på att det alltid finns mörka timmar på dygnet, oavsett årstid. Reflexer förknippas ofta med snö och kyla vilket egentligen är helt fel. En reflex gör nytta i skymning och mörker men även i dimma och regn, året om.

REFLEXRÖRELSEN:

C/O Successful Online HB

Västerängsvägen 49, 182 47 Enebyberg.

info@reflexrorelsen.se | www.reflexrorelsen.se

Copyright @ All Rights Reserved

Följ Reflexrörelsen

Organisationsnummer: 969771-0151

Godkänd för F-skatt