Om

HEM >> KONTAKT

OM REFLEXRÖRELSEN

Att synas räddar liv – Reflexrörelsens historia

Fastän jag arbetade med synlighet och reflexer (som säljare och marknadsförare på ett av Sveriges ledande företag inom reflextillverkning) tänkte jag inte så mycket på hur jag själv syntes för bilister. Det spelar väl inte så stor roll, tänkte jag. Jag ser ju bilarna och behöver inte gå ut i gatan om det kommer en bil. Visserligen bar jag alltid reflex på mig, men jag noterade att inte många vuxna gjorde det, av samma anledning.


Jag arbetade under flera år med att sälja reflexer ut till butiker och märkte även där att intresset var rätt svalt. Ingen butik satsade på reflexer eller brydde sig särskilt mycket om dem. Varken de eller jag förstod ju egentligen varför det är så viktigt med reflex.


Tills jag själv körde bil och höll på att köra på en människa. Personen gick längst en landsväg som jag kör varje vecka för att komma till stallet där jag tar ridlektioner. Det är en smal väg utan vägbelysning och det är trångt att möta bilar. Lite längre fram på en raksträcka ser jag att det kommer en mötande bil. Jag håller mig extra långt ut i vägkanten så att mötet ska gå enkelt. Helt plötsligt som från ingenstans kommer en person rakt emot mig. Det är en herre som är ute med sin hund. Samtidigt kommer den mötande bilen allt närmre. Jag tvärnitar och lyckas få stopp på bilen i vägkanten precis i tid för att inte köra på farbrorn med sin hund. Han hytter med näven till mig och kallar mig fartdåre.


Jag höll låg hastighet, under den tillåtna hastigheten, då jag planerade inför mötet med den andra bilisten. Personen med hunden syntes inte alls. Varken han eller hunden hade reflexer på sig. Först när de var ca 10-20 meter framför mig ser jag dem. Alldeles för kort sträcka! Jag är oerhört glad att jag lyckades på stopp på bilen och väldigt tacksam att jag höll en låg hastighet.


Denna incident fick mig att fundera ordentligt på det här med synlighet i trafiken. Personen ifråga såg ju mig tydligt och undrade varför jag siktade in mig på att köra på honom. Han såg inte bilen som närmade sig bakom honom och som jag skapade mötesrum för. Det fick mig att inse att jag inte kan förlita mig på enbart mig själv. Jag behöver ta hjälp av bilisterna genom att göra mig synlig för dem. Jag började arbeta med att lära upp butikspersonal och privatpersoner hur viktigt det är med reflexer. Intresset väcktes och fler och fler började förstå att det är viktigt att använda reflex. Men reflexer upplevdes forfarande som tråkiga och det var inte så många butiker som ville ta in och sälja reflexer. Företaget jag arbetade på sålde inte till slutkonsument.


Jag bestämde mig därför att öppna en egen reflexbutik. Det fanns inte en enda reflexbutik i landet (eller världen) så det är kanske inte så konstigt att reflexer inte upplevs som viktiga (eller roliga). Numer driver jag Reflexrörelsen som både informerar om reflexens viktiga funktion och säljer alla typer av reflexer, direkt till slutanvändarna. Intresset blev enormt stort och jag skapade samarbeten med nya tillverkare för att få ett så brett utbud som möjligt. Nu kan alla lätt och enkelt förse sig med den typ av reflex som passar bäst för just honom eller henne. Vi har västar och mössor med reflexer, hängande reflexer, magnetreflexer, hårda reflexer, mjuka reflexer, reflexer till hundar, reflexklistermärken...


Min vision är att få vuxna att i större utsträckning använda reflexer. Föräldrar är väldigt duktiga på att förse sina små barn med reflexer och barns ytterkläder har ofta insydda reflexer. På oss vuxna (och ungdomar) är kläderna ofta mörka, så reflexer gör stor nytta på oss. Även om du bor i upplyst tätort behöver du reflex. Jag, som numer är oerhört uppmärksam på att det kan finnas människor jag inte ser längst vägen, har behövt bromsa in hårt till och med vid upplysta

övergångsställen, bara för att jag inte såg personen som började gå ut över vägen. Sen är det viktigt att förstå att reflexer behövs året om och inte bara på vinter.


Att synas räddar verkligen liv!

Varmt välkommen att läsa mer om reflexens nytta för din synlighet och att botanisera i vår fina

reflexbutik på nätet www. reflexrorelsen.seJessica Mossberg

Grundare och ägare av Reflexrörelsen

 
 
 
 

ADRESS


Västerängsv. 49

182 47 Enebyberg,

Sweden

REFLEXRÖRELSEN:

C/O Successful Online HB

Västerängsvägen 49, 182 47 Enebyberg.

info@reflexrorelsen.se | www.reflexrorelsen.se

Copyright @ All Rights Reserved

Följ Reflexrörelsen

Organisationsnummer: 969771-0151

Godkänd för F-skatt